David Jeřábek
1. 5. 2022

TOP3 v Superbuggy po Matschenbergu

Třináct jezdů bylo převzato do druhého závodu MČR v autocrossu. Jezdci se sešli v německém Matschenbergu a osobně jsem čekal více zahraničních jezdců, kteří využijí možnost testovat na evropské trati. Nakonec dorazili pouze dva. Terry Callaghan a Bartjan Blaauw, oba dorazili z Nizozemí.

Terry odjel ale pouze první měřený trénink a pro technický problém se dalšího dění neúčastnil. První měřený trénink vyhrál Petr Nikodém, druhý Jakub Kubíček, ale protože měl Petr z prvního tréninku lepší čas, celkově v „měřákách“ zvítězil. Následně vyhrál všechno, co se dalo, i finále, které se jelo před početnou diváckou kulisou. Více nám v audiozáznamu řekne sám jezdec.

Třetí měřený trénink a jízdách vždy druhý. To jsou výsledky Radka Jordáka, který od Matschenbergu moc neočekával. Auto ale drželo a Radek si na svůj nový speciál osazeným motorem Volvo 3.0 rychle zvyká. Jak viděl sobotní závod...

Celkově druhý v měřeném tréninku byl Jakub Kubíček. Dvě rozjížďky se mu podařilo vyhrát, třetí mu nevyšla podle představ. Jakub jako vždy skákal daleko, hodně daleko a svými průjezdy, které rozhodně nejsou "po kolejích" bavil diváky.

Mistrovství České republiky bude poračovat závodem v Přerově, který se uskuteční v termínu 21. - 22. května 2022.


David Jeřábek

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů