David Jeřábek
24. 6. 2022

David Méat

Minulý rok ses stal historicky prvním mistrem Evropy v kategorii CrossCars. Dodalo ti to více ambicióznosti do startu letošní sezóny?

Samozřejmě, titul je znovu ve hře. Jedeme znovu od začátku, čeká nás hodně práce a odříkání. Dám do toho vše být silnější než kdy předtím, abych  titul obhájil.

Jedeš se speciálem od Kamikaz K3, představ nám tento vůz a proč sis zrovna vybral tohoto výrobce?

Tento speciál je velmi všestranný, jeho plusem je, že má spoustu možných nastavení, dokáže se přizpůsobit každému závodníkovi. Největší plus je asi vysoce výkonný podvozek, se kterým se lehce závodí. A proč Kamikaz? Tento tým je skvělý, připravený se neustále zlepšovat a růst.

Přesto první start letošní sezóny nebyl zrovna úspěšný a z Bausky sis odvezl pouhých 14 bodů. 

I přes mojí rychlost se nedostavilo štěstí a já v sobotu byl diskvalifikován. Diskvalifikace přišla po předjetí na dvojích žlutých vlajkách.  Kdy jsem jel za Španělkou Lahoz, která vzala velkou díru a ztratila kontrolu nad jejím speciálem. Takže to pro mě bylo buď anebo… V nedělním finále jsem měl hned po startu kolizi s Juan José Moll. Takže Bauska nebyla pro mě zrovna úspěšným startem letošního seriálu.

Vilkyčiai spravila chuť?

To rozhodně! Musel jsem dohnat vše ztracené z předchozího víkendu, každý bod je na konci sezóny důležitý! Závod jsem ovládl už od první rundy a dařilo se až do samotného finále.

Na startovce můžeme vidět závodníka se jménem Jean Rene Méat, jedná se o shodu jmen nebo člena tvé rodiny?

Jean Rene Meat je můj otec. Sdílíme odjakživa tuto vášeň k závodění a užíváme si společné chvíle na závodech.

Minulý rok byl premiérou pro kategorii CrossCars, tudíž o jezdcích z tvé kategorie nevíme tolik, jako z ostatních divizí. Prozraď nám něco o tvé závodní kariéře.

S CrossCars jsem začal ve svých 14 letech. Před tím jsem se 7 let věnoval motokrosu taktéž na evropské úrovni. Mám na kontě 7 titulů z mistrovství západu a 5 titulů jako vicemistr Francie. Několikrát jsem se zúčastnil závodu v Maggioře, kde jsem nezajel špatné výsledky v mezinárodní konkurenci. Poté co jsem se dozvěděl, že se chystá CrossCars kategorie v kalendáři Mistrovství Evropy, okamžitě jsem se této šance chytl a šel do toho.

Hodně štěstí,

Aneta Musilová

www.autokrosar.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další články

© 2024 Autokrosar.cz ISSN 1805-1413 | Vyrobilo studio
Zásady ochrany osobních údajů